Muuttunut tietoisuuden tila

Tällä kertaa jälleen Olli Postin vieraskynäartikkeli muuttuneista tietoisuuden tiloista kuten musiikki, päihteet, seksi ja vapaa flow. Saat kuulla myös Ollin parhaat vinkit kuinka tehdä treffeistäsi täydellisen onnistuneet. Deittailutaidot blogi on tarkoitettu avoimelle keskustelulle deittailuista ja ihmissuhteista. Ota sinäkin rohkeasti kantaa ja kerro mitä ajatuksia Ollin teksti herättää. Olli ole hyvä! 

 

 


Siitä deittailussa on kyse. Ja seksissä. Jokainen tahtoo päästä muuttuneeseen tietoisuuden tilaan – tai ainakin aihe herättää voimakkaat tunteet.

Vuonna 2007 aloin ekaa kertaa MS-taudin jälkeen kiinnostumaan taas deittailusta. Kesä oli kiva, mutten vielä uskaltanut edes pussata ketään. Syksyllä turhautuminen meni niin pahaksi, että tietoisuustilani muuttui yhdessä hetkessä. Sen jälkeen koko seuraavan päivän oli ihan mieletön flow: tutustuin moneen uuteen ihmiseen ja myös muutamaan upeaan naiseen. Illan päätteeksi yksi heistä houkutteli minua jatkoille luokseen. Hän lupasi tarjota hyvää ruokaa. Totesin, että ei riitä. Hän nosti panoksia, joten esitin leikkimielisesti vastahakoista. Lopulta hän sanoi, että “no on mulla siellä jointtikin”. Totesin “okei, lähdetään”.

Oikeasti en edes polta, mutta jutun juoni on tämä: seksuaalisuus linkittyy vahvasti yhteen kaiken kanssa, mikä muuttaa tietoisuuden tilaa. Extreme-urheilu, musiikki, tanssi, elämykset, taide, kauneus… päihteet. Seksi itsessään on myös keino päästä tähän egottomaan, kaikista arjen jäykkyyksistä vapaaseen flow-tilaan.

Nyt 11 vuotta myöhemmin olin eräässä ravintolassa tekemässä hommia tietokoneella koko päivän. Erittäin kiinnostava deittikumppani oli tulossa sinne hetkenä minä hyvänsä, joten tajusin sulkea tietokoneen, ja jäin katselemaan ikkunasta ulos. Tiesin, etten voisi tässä steitissä, tässä jäykkien asioiden täyttämässä tunnetilassa kohdata häntä – ainakaan niin, että kellään olisi kovin kivaa. Maiseman tuijottaminen ja tulevan tapaamisen miettiminen sai minut jo otollisempaan tunnetilaan. Kuten moni  guru opettaa, jännityksen voi tulkita innostukseksi, ja sitähän se oikeasti onkin. Se, että voi tehdä elämässään asioita, jotka saavat pulssin nousemaan, on valtava lahja, josta kannattaa olla kiitollinen – ja jota kohden kannattaa liikkua. Koska innostus herättää eloon.

Piano! Jospa soitan vähän pianoa ennen kuin hän tulee. Musiikki on ennenkin auttanut pääsemään “tiloihin”.

Soitin ehkä paremmin kuin koskaan. Koska soitin oikeasta syystä: päästäkseni vielä voimakkaampaan tunnetilaan tulevaa tapaamista varten, joka “jännitti” eli innosti ja kiinnosti jo ilmankin.

 

Palataan hetkeksi 11 vuotta taaksepäin, Joensuun yliopistokampukselle. Jostain Tony Robbinsin audioista olin oppinut sanan “state management”: voimme tulla tietoisiksi siitä tunne- tai tietoisuustilasta jossa olemme, ja voimme vaikuttaa siihen. Jos energisyystasoni olisi tällä hetkellä vaikkapa kolmonen (yhdestä kymppiin asteikolla), voin nostaa sen muutamassa sekunnissa seiskaan ja ylikin! Opin pian, että kävelemällä tietyllä tavoin, venyttämällä kehoani nautinnollisesti tai visualisoimalla hyvän olon väreitä kroppani täyteen, saan itseni hetkessä sellaiseen tilaan, jossa voin mennä keskelle tuntematonta tyttöporukkaa ilman hajuakaan mitä aion sanoa, ja saada itseni lisäksi toisetkin nauttimaan oudosta tilanteesta. Ihan vain olemalla “high”, mutta ilman aineita.

Nyt tein saman – mutta voimistin vaikutusta pianon avulla. Deittikumppani oli myöhässä, joten ehdin soittaa useammankin biisin. Henkilökunta oli niin haltioissaan, että he alkoivat samantien rekrytoida minua vakiosoittajaksi ravintolaan – vaikken ole edes oikea muusikko! Tunne, seksuaalienergia ja flow-tilat voivat aiheuttaa ihmeellisiä tilanteita. Ja se tila voi kestää koko päivän: myöhemmin samana iltana (tai yönä) soitin kitaralla rakkauslauluja läheiselle ystävälleni ja hänen kauniille naisseuralaiselleen kuulemma paremmin kuin koskaan.

Deittikumppani saapui viimein ravintolaan – enkä kokenut enää mitään paineita tapaamisesta. Tiedän kokemuksesta, että kun olen siinä mielettömän nautinnollisessa tilassa, kaikilla muillakin on hyvä olla riippumatta siitä, mitä teen tai sanon. Saatan vaikka käyttäytyä ihan tyhmästi, pahimmillaan jopa epähuomioivasti, ja sekin tuntuu toisista vain hauskalle – koska kyse on siitä energiasta, mitä välitän tilanteeseen, ei sanojen tai tekojen pinnallisesta sisällöstä. Kuten Bee Gees -bändin mentori opasti tulevia tähtiä uran alkutaipaleella: yleisö nauttii, jos te itse nautitte.

Usein muuntuneeseen tietoisuudentilaan kuuluu myös hauskat synkronisiteetit. Se, kun “meininki lähtee lapasesta”, ja kaikkea hauskaa ja ihmeellistä vain tapahtuu. Olimme juuri keskellä tiukkaa muusikkorekrytointineuvottelua paikan henkilökunnan kanssa, kun eräs oikea muusikko sattui paikalle. Anne (nimi muutettu) ja minä olimme heti niin hyvässä yhteydessä, että kaikki luulivat meidän olevan vanhoja tuttuja. Anne lähti minulle ja muusikkoystävälleni eräoppaaksi lähiluontoon. Muusikkoystäväni oli aluksi kireänä ja kiireisenä päivän muista energioista, mutta pian hänkin kadotti ajantajun ja huolimielen. Jokainen hetki tuntui maagiselle, jokainen maisema hurjan kauniille. Istuimme kauan kallioilla ja puhuimme heti kaikkein syvällisimmistä ja henkilökohtaisimmista asioista, mistä vaan ihminen voi puhua.

Sanomattakin selvää, että kaikki me kolme tykästyimme kovasti toisiimme – ja varmasti tapaamme uudestaan, ihan sama missä merkeissä. Ja teemme taas jotain, mikä vie ihan muihin maailmoihin.

 

Rakkauden huumassa – jo ennen ensitapaamista?

 

Kuinka olla kännissä selvin päin? Se on se olennainen kysymys. Kyllä, huumeet ja viina auttavat – mutta aineiden käytöllä on myös ikäviä sivuvaikutuksia, ainakin jos laatu on mitä sattuu. Onko olemassa keinoja saavuttaa sieluja saman tien yhdistäviä muuntuneita tietoisuudentiloja ilman pahoja aineita? Kyllä. Tätä kirjoittaessani kuuntelen barokkimusiikkia – erinomaisesta B&O-kaiuttimesta, josta maksoin itseni kipeäksi. Flow-tiloihin kannattaa investoida. Se on terveellistä, ja tuloksetkin paranevat, suhteista puhumattakaan.

Mitä muuta musan lisäksi? Jos deittikumppani tulee tänne, laitan myös suolakivilamput päälle. Raakasuklaa tai muu herkku voi syventää flowta entisestään, ja kaakaovoilla hierominen vielä enemmän. Yleisesti jos puhutaan ensitapaamisesta ja deittailusta: kannattaa kokea yhdessä jotain kaunista, jotain elämyksellistä.

Jason Silva sanoo videonsa lopussa upeasti: “Go chase beauty”

 

www.youtube.com

 

Voin kertoa kokemuksesta, että joka kerta kun deiteillä on päästy yhdessä muuntuneeseen tietoisuudentilaan, jaettu pieni tai iso mielen tyhjentävä elämysseikkailu, kummatkin haluavat nähdä uudestaan – riippumatta siitä onko meillä edes mitään yhteistä “aikuisten oikeasti”.

Kevättalvella 2012 asuin jälleen Joensuussa. Huomasin, miten hyvää minulle teki viettää kahdesta neljään tuntia joka päivä ladulla tai muuten ulkona metsissä, jäillä ja rannoilla seikkaillen – yleensä ilman kännykkää. Illalla nukkumaan mennessä ei ollutkaan mieli täynnä asioita, sanoja tai ajatuksia, vaan mielikuvia, aistimuksia, kehollisia tuntemuksia päivän kokemuksista ja kauniita maisemia. Uskon, että ihmisen keho ja mieli on suunniteltu kokemaan ja tuntemaan enemmän, ja miettimään pikkuisen vähemmän kuin nykyään on tapana. Deittailu on ehkäpä paras tekosyy lisätä elämän maagisuutta. Millainen on unelmamies tai -nainen? Aidosti onnellinen – tavalla, joka ei löydy mielen kautta, vaan koskettamalla taikuutta suoraan. Ja usein.

Hiljattain olin toisessa kaupungissa tindertreffeillä. Silja (nimi muutettu) tuli hakemaan minua autolla. Häntä odottaessani vastasin vielä yhteen bisnespuheluun, joka venähti. Puhelu oli sinänsä hauska, ja rakastan niitä tiimejä, kavereita ja kumppaneita, joiden kanssa saan nykyään töitä tehdä. Mutta kuitenkin bisnes is bisnes, joten puhelu ei koskenut elämyksiä, vaan ajatuksia, rakenteita, ongelmanratkaisua ja muuta aikuisten asiaa. Hyppäsin Siljan autoon miltei kesken puhelun – enkä edes odottanut treffeiltä ihan superpaljoa, koska en ollut saanut käsitystä, että meillä olisi paljoakaan yhteistä.

Auto lähti liikkumaan, ja minun tehtäväni oli toimia kartanlukijana ja keksiä jotain kivaa. Päädyimme syrjäiselle luontopolulle. Luontopolut ovat lähes aina mielettömän kauniita! Jo polulle astuminen vie toiseen maailmaan. Elämys ja rikkaassa maisemassa liikkuminen yhdistettynä treffijännitykseen eli -innostukseen sai minut heittämään vaatteet pois ja menemään uimaan todella kylmässä ja tuulisessa ilmassa toisen kirkuessa, että “et sä voi mennä sinne!”. Palasimme autolle, ja vaikka olin jo paremmin kehossani, silti tuntui, ettei tästä nyt ehkä mitään kovin kummoista yhteyttä kehity. Olin aistivinani, että hän haluaisi ehdottaa treffien päättämistä, ja minullakin oli jo vähän mielessä Onnibussilla siirtyminen seuraavaan kaupunkiin ratkomaan ihanan ystäväni kanssa erästä todella haastavaa bisnestilannetta.

Kumpikaan ei artikuloinut tätä mahdollisesti yhteistä aikomusta ääneen, ja lähdimme vain ajamaan – jonnekin. Meillä oli vielä yli tunti aikaa ennen kuin hänen pitäisi olla kotona ja minun bussiasemalla. Kartanlukemisen lisäksi sain toimia deejiinä ja jostain syystä päädyin valitsemaan vähän slovarimpaa musiikkia. Huomaamattani lauloin hieman mukana yhdessä kohtaa. Hän totesi, että “sulla on kiva ääni”, joten lauloin lisää. Musiikki ja laulaminen saivat meidät molemmat maagiseen tilaan, jossa maailman asiat katoavat, ja on vain se yhteinen kokemus, yhteys, rytmi, ilo, nautinto ja matka, jota ei tarvitse selittää tai ymmärtää. Se arkitietoisuuden ylittävä seikkailun tila, jossa voisi paljastaa syvimmät salaisuudet, halata toista lujaa, kysyä arkaluontoisimmatkin kysymykset, ja kaikki tämä tuntuisi täysin luonnolliselle ja jännällä tavalla kivalle.

Aloimme keksiä kaikkea hullua, mutta aika loppui kesken emmekä ehtineet toteuttaa kaikkea. Ehdimme kuitenkin kokea, miltä tuntuu olla yhtä aikaa “aineissa”, ja odotamme innolla seuraavaa seikkailukertaa. Taidan tehdä valmiiksi hyvän playlistin seuraavaa tapaamista varten. <3

Kuinka monta eri keinoa sinä keksit siihen, miten päästä ensi treffeillä “tiloihin”? Kaikki eivät osaa laulaa – ja esimerkiksi minä en vielä osaa juurikaan tanssia. Kuitenkin me molemmat voimme kiivetä hyppyrimäen päälle tai mennä kuusien alle makaamaan ja ihailemaan oksien välistä kajastavaa taivasta. Tai syöksyä frisbeen perässä ja tarjota jalkahierontaa lammen rannalla.

 

Sekaisin selvin päin

 

Selvin päin kännäämistä voi harjoitella kavereiden kanssa. Nyt kun tarkemmin asiaa mietin, minulla taitaa olla nykyään vain kaverisuhteita, joissa olemme suoraan sanottuna aivan sekaisin. Niin sekaisin, ettei kaikkea voisi paljastaa julkisesti nolaamatta toista. Meillä on maailman tyhmimmät tunnusbiisit ja muut jutut. Tiedän, että kun näen Pekkaa tai Mattia (nimet muutettu), saan olla aivan hölmö. Kun kämppikseni tulee kotiin, olemme ihan huumassa toisistamme, kuin oltaisiin otettu XTC. Kun näen Kaisaa (nimi muutettu), hän saa nauraa itsensä kipeäksi kun kerron, miten tyhmä ihan oikeasti olen ja miten huonosti olen taas hoitanut kaikki asiani verrattuna siihen imagoon, mitä haluan maailmalle näyttää.

Olen kokenut elämässäni aika kovia (mm. kuolemantuomiodiagnoosin varsin nuorena, koulukiusattuna kärsimisen vuosikausia ja niin äärimmäisen epävarmuuden, etten aikoihin pystynyt kohtaamaan ketään, saati halaamaan tai katsomaan silmiin). Olen edelleen hurjan epävarma. Sitä taustaa vasten tuntuu hämmentävälle, miten monet jätkät ja myös mimmit todella näyttäisivät pitävän minusta ja haluavan tavata uudestaan. Mistä ihmeestä sellainen voi johtua – varsinkin kun etikettiosaamiseni ja huomaavaisuustaitoni ovat edelleen ihan alaluokkaiset monelta osin? Tässä artikkelissa jaoin parhaat salaisuuteni siihen, miten näinkin toivoton tapaus on päässyt hämmentävän pitkälle tässä sosiaalisessa maailmassamme. Kertauksena ja yhteenvetona:

 

  1. Opettele tunnistamaan se “steitti”, tila, energiataso, hyvän olon/blissin/nautinnon taso tai voimakkuusaste, jossa olet juuri nyt. Etsi sinulle toimivat keinot vaikuttaa siihen, nostaa sitä. Opettele nostamaan se niin korkealle, että voit mennä vaikka maailman pelottavimpaan kohtaamis- tai esiintymistilanteeseen ilman suunnitelmaa ja rokata ihan kympillä – koska energiasi valloittaa koko huoneen tai jopa salin.
  2. “Go chase beauty”. Omistaudu flow-tilojen, kauneuden, elämysten ja hyvää tekevien nautintojen luomiselle, löytämiselle… ja jakamiselle.

 

Eräs läheinen ystäväni syttyi kymmenen vuotta sitten superfoodeihin, kun hän kuuli eräästä ms-tautisesta, joka juoksi Cooper-testissä 3450 metriä. Hän päätteli, että jos laadukkaampi ravinto toimii noinkin toivottomassa tapauksessa, sen täytyy tehdä suoranaisia ihmeitä terveen yksilön suorituskyvylle. Janne (nimi muutettu) rikkoikin pian oman alansa kaikki ennätykset, kunnes vaihtoi alaa merkityksellisempiin hommiin. Toivon, että tämän artikkelin (tai artikkelisarjan) ideat saavat aikaan saman vaikutuksen sinun sosiaalisessa elämässäsi. Jos sinun sosiaalinen elämäsi on nyt hyvää, se voi pian olla jotain astronomista.

 

Sekaisin elämästä

 

Joskus sanotaan, että “elämä on parasta huumetta” – ja pystyt heti lukemaan sanojan kehonkielestä, ilmeestä ja energiatasosta, että tuolle tyypille voisi pieni vauhtilisä tehdä itse asiassa ihan hyvää. “Elämä on parasta huumetta” on liian usein lällyjen puhetta, joilla ei ole edes sitä elämää saati huumetta. Kuitenkin se voi olla myös Sisäisen Sankarin sanomaa.

Löydä sinun sisäiset ja ulkoiset “huumeet” ja kerro minullekin parhaat! Mikä saa sinut siihen tilaan, jossa voisit kohdata elämäsi naisen tai miehen ja tietäisit hänenkin koukuttuvan sinusta huokuvaan energiaan riippumatta siitä, mitä sanot tai teet? Minkä huumaavan elämyksen haluaisit jakaa hänen kanssaan heti ensitapaamisella?

 

www.youtube.com

 

Suositut naiset ja tavoitellut miehet rakastavat sitä, mitä harrastavat. Kyse ei ole tykkäämisestä, vaan siitä, kun kadottaa itsensä ja siirtyy ihan toiseen todellisuuteen, suorastaan rakastelee sitä mitä tekee juuri nyt, koko keholla, sielulla ja miltei huumaavan ekstaattisella energialla. Se on paratiisi maan päällä, ja jokaisella on vapaa pääsy sinne.

 

-Olli Posti

olliposti.fi

Supermarketsurvival.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *