Mitä tunnet tapaamaasi ihmistä kohtaan?


Blogissamme vierailee jälleen kerran Mikko Lämsä. Mikko kirjoittelee huikeita ajatuksia rakkaudesta ja toisen ihmisen kohtaamisesta. Ole hyvä Mikko!


Olet ehkä joskus käynyt uuden ihmisen kanssa muutamilla treffeillä, ja kaikki vaikuttaa ihan hyvältä. Silti mielessäsi leijuu jonkinlainen epätietoisuus siitä missä mennään. Samalla herää kysymys: “Mitä minä oikeastaan tunnen häntä kohtaan?”

Haluat pysähtyä ajattelemaan ja tunnustelemaan omia tuntemuksiasi tapaamaasi ihmistä kohtaan. Mieleen nousee myös toinen, vielä kiinnostavampi kysymys, joka aiheuttaa toisinaan jopa polttavaa turhautuneisuutta:
“Mitä hän ajattelee minusta ja mitä hän tuntee minua kohtaan?” Ennen pitkää tulet jännittävän kysymyksen äärelle, jonka haluaisit lopulta suorastaan huutaa hänelle:
“RAKASTATKO SINÄ MINUA?”
..haluaisit kovasti saada sen selville ja kuulla suoria vastauksia häneltä näihin kysymyksiin.

Käytämme arkikielessämme paljon sanaa rakkaus… monissa eri asiayhteyksissä ja monissa eri merkityksissä.
“No oletko sä nyt rakastunut..” ,
“Rakastaako hän sinua.. rakastatko sinä häntä?”
“En voi harrastaa läheisyyttä ellei rakkautta ole mukana..” ,
“Haluan sitoutua rakkauteen.. haluan antautua vain rakkaudelle.. haluan kohota korkeampaan rakkauteen..” , jne.

Puhumme toisillemme lauseilla, jotka sisältävät tuon ison sanan: rakkaus. Oletamme täten, että hän tietää mitä rakkaus on. Ja samoin oletamme itse tietävämme, mitä rakkaus tarkoittaa. Olemmeko oikeastaan koskaan miettineet mitä tarkoitamme sanoessamme sanan rakkaus? Onkin hyvä aukaista itselle tuo mystinen sana ja katsoa, mitä se juuri minulle henkilökohtaisesti tarkoittaa.. mitä ymmärrän sillä? Ja millä tavalla HÄN sen ymmärtää?

Joku viisas on todennut kauniisti:
“Ei ole mitään opittavaa sen jälkeen, kun tiedät mitä rakkaus on.. There is nothing left to know after Love.. it is the last thing.. there is nothing left to learn after Love – it is the ultimate!” On hyvä hetkeksi unohtaa koko sana rakkaus, kun lähdet ajattelemaan tapaamaasi ihmistä. On hyvä selkeyttää mieli ja pilkkoa asiat aivan perusasioihin, arkielämän tasolle. Kysy itseltäsi näitä kysymyksiä: “Arvostaako hän minua ja minun seuraani? Miten hän kohtelee minua eri tilanteissa? Miten hän käyttäytyy seurassani ja miten hän käyttäytyy toisaalla? Minkä verran hän kunnioittaa minua ja miten se näkyy käytännön tekoina ja sanoina minua kohtaan? Voinko olla vapautuneesti oma itseni hänen seurassaan? Tunnemmeko kehollista vetovoimaa toisiamme kohtaan? Miten syvä on kohtaamisemme taso? Nautimmeko olla toistemme seurassa? Miltä hänen olemuksensa tuntuu – millainen tunne on sisälläni hänen lähellään?”

Rakkaus lopultakin pitää sisällään nuo kaikki.. ja paljon muuta. Ei se ole sen mystisempää.. rakkaus ei ole mikään erillinen tai “korkeampi” ulottuvuus täällä, jonne pitäisi kurkotella.. se on osa elämää, ihan tässä lähellä. Rakkaus on elämänmakuisia asioita sinussa ja minussa.. ja toivottavasti myös treffikumppanissasi.. pieniä arkisia tekoja, sanoja, hetkiä ja tunnelmia. Kun seuraavan kerran käytät sanaa rakkaus, pilko se pienempiin elämänmakuisiin osiin, niin ymmärrät paremmin mitä oikeastaan halusit tietää hänestä ja itsestäsi.

-Mikko Lämsä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *