Mitä tehdä kun Tinder on jo kokeiltu?

Tällä kertaa vieraana blogissamme modernien ihmissuhteiden asiantuntija ja Petipuhetta- podcastin pitäjä Elina Saarenmaa. Aiheena: Mitä tehdä kun Tinder on jo kokeiltu? Artikkelin lopussa Elina antaa yhden konkreettisen ja jopa hieman mysteerisen idean. Huom. Artikkeli sisältää mainoksen. Elina ole hyvä! 


Meillä ei ole aikaisemmin ollut näin paljon romanttisia ja eroottisia vaihtoehtoja ihmiskunnan historiassa tavata ja tutustua ihmisiin. Teknologia mahdollistaa nopean ja spontaanin kontaktin ottamisen. Toisin kuin ennen, voimme asettaa deittisovellusten avulla samantien kriteerit mielitietyllemme ja määritellä, minkälaista ihmistä oikein etsimme. Miksi siis olemme niin turhautuneita rakkauden ja merkityksellisten ihmissuhteiden löytämiseen nykyajassa ja (post)modernissa yhteiskunnassa?

Odotukset kumppania kohtaan eivät ole koskaan aikaisemmin olleet näin korkealla.

Kumppanin pitäisi olla samalla paras ystävä ja sielunkumppani, kiihkeä rakastaja, hyvä vanhempi lapsille sekä menestyvä yksilö työelämässä ja sosiaalisissa verkostoissa. Hänen pitäisi olla koulutettu, hyvännäköinen ja harrastaa mielenkiintoisia asioita. – Ei ole yllätys, että jossain vaiheessa koetaan pettymyksiä. Saatamme olettaa, että yksi ihminen tyydyttäisi kaikki tarpeemme.

Yhteiskunnan rakenteet ja muutokset ovat luoneet tilanteen, jossa maantieteeseen, työpaikkoihin tai ihmissuhteisiinkaan ei tarvitse sitoutua kuten ennen. Virikkeitä on saatavilla niin paljon, että helposti kyllästymme. Meitä voi helposti alkaa ärsyttää esimerkiksi toisen puhetyyli tai tapa syödä. Olemmeko edelleen valmiita sitoutumaan vähemmän mukaviin juttuihin ja näkemään tarpeeksi vaivaa pitkäjänteisten asioiden eteen sekä selvittämään vaikeita tilanteita, kun seuraava ihminen voikin olla yhden “swaippauksen” päässä deittiaplikaatiossa?

Ihmissuhteiden kertakäyttökulttuuri on saanut aikaan sen, että olemme helposti elämysten ja tunteiden vietävissä. Kynnys vaihtaa uuteen kumppaniin on madaltunut, ja haluamme kokea syvän yhteyden taas uuden ihmisen kanssa, jos aikaisempi suhde väljähtää. Nykyisin matka vaikuttaa huomattavasti pidemmältä itselle täydellisen kumppanin ja rakkauden löytämiseksi. – Mutta onko tämä matka antoisampi ja ovatko ihmiset onnellisempia parisuhteissaan kuin ennen, kun oltiin yhden ihmisen kanssa naimisissa yli 40 vuotta?

Offlinessa oleminen on arjen uutta luksusta

Teknologia muokkaa jatkuvasti vuorovaikutustamme sekä koettelee keskittymistämme ja läsnäoloamme; saatamme chatata puolituttujen kanssa onlinessa enemmän, mitä puhumme kumppanillemme kotona. Vaikka ihmissuhteiden toivotaankin alkavan luonnostaan ja tapahtuvan omalla painollaan, niin merkityksellisten suhteiden ylläpitäminen vaatii työtä ja huolenpitoa. Uskon, että nykyajan hyvät suhteet ovat entistä parempia, koska ihmisillä on enemmän tietoa ja työkaluja pitää huolta itsestään ja toisista – ja lisäksi – ainakin mahdollisuus hakea ulkopuolista apua jos tarvis.

Uskon myös, että offlinessa olemisesta ja ihmisten merkityksellisestä kohtaamisesta tulee pian arjen uutta luksusta. Trendit tulevat ja menevät, ja vaikka nuoret harrastavat nykyään vähemmän seksiä kuin vanhemmat ikäpolvensa ja ovat kasvaneet älypuhelin kädessä, niin ihmisten kiinnostus toisiin ihmisiin, rakkauteen ja seksiin pysyy. Sosiaalinen media mahdollistaa ihmisten helpon ja tehokkaan tavoittamisen, mutta aidon kohtaamisen täytyy tapahtua oikeassa elämässä. Toivoisinkin laadukkaiden, oikeiden ihmisten “matchmaking-tapahtumien” avulla kynnyksen olevan sopivan alhainen tutustua uusiin ihmisiin hauskojen virikkeiden ja aktiviteettien kautta. Yhdessä koettuja tapahtumia mielellään muistelee ja kertoo vanhainkodissakin. Kokemuksia ja iloisia muistoja meiltä ei kukaan voi ottaa pois – ne säilyvät lopulta merkityksellisempinä kuin onnistunut Instagram-kuva.

Miten sinkut tapaavat toisiaan?

Petipuhetta-podcastissakin on Mikko Kempen kanssa pohdittu, miten sinkut oikein tapaavat uusia ihmisiä, kun Tinder ei enää nappaa, baareissa ei jaksa turhaa notkua ja kaverin kaveritkin on jo käyty läpi.

On tutkittu, että tulevan kumppanin kanssa kehoitetaan juurikin jakamaan jännittäviä tapahtumia. Uudet, kihelmöivät tilanteet nostavat dopamiinitasoa, ja tällaiset yhdessä koetut hetket voivat jäädä ikimuistoisiksi. Joten, tämän viikon vinkkinä: Sydämen tykytystä – ja ainakin erilainen sekä hulvattoman hauska ilta on tiedossa niille sinkuille, jotka rohkenevat lähteä Deittimurhamysteeriin kohtaamaan uusia, mielenkiintoisia ihmisiä.

Tule mukaan Deittimurhamysteeriin!

Deittimurhamysteeri on huikean hauska, osallistava ja elämyksellinen ohjelma sinkuille. Murhamysteeri-ilta tarjoaa unohtumattoman elämyksen ja mahdollisuuden tavata samanhenkisiä ihmisiä 1920-luvun hengessä. Vieraat osallistuvat iltaan esittämällä heille ennalta valittuja roolihahmoja ja he luovat tapahtumat illan ympärille. Mitä vain voi tapahtua, lopputulosta eivät tiedä edes illan isännät. Varmaa on vain se, että mahdolliset uhritkaan eivät jää kylmäksi! Ilmoittaudu mukaan juhlien vieraslistalle, tosin saatat päätyä jonkun muun tappolistalle. Näissä juhlissa jokaisella vieraalla on yhtäläiset mahdollisuudet ratkaista murha, rakastua, ja selvitä hengissä loppuun asti.

Seuraavat Deittimurhamysteerit järjestetään Helsingin keskustan kuumimmassa ja kosteimmassa salakapakassa 15.5. sekä Tampereella 6.6. Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan täältä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *