Miesseuralainen

Blogissamme tällä kertaa hieman erilaisempi aihe, nimittäin Miesseuralainen. Olli Posti pääsi haastattelemaan tätä salanimellä, Tomi Ros, kirjan kirjoittanutta miesseuralaista. Tomi myi yli kymmenen vuotta seksiä ja nyt hän on kirjoittanut aiheesta kirjan. Kerro kommenttikentässä omia ajatuksia tästä aiheesta. Olisi myös mielenkiintoista kuulla mitä haluaisit tietää lisää seksialan kokeneelta ammattilaiselta.


“ – Tätäkö siis haluat tehdä työksesi? Yrittää saada ihmiset ymmärtämään seksuaalisuuttaan ja olemaan sinut sen kanssa? Tehdä tästä vähemmän tabuinen ja enemmän nauttiva kansa, jolla on yhteys toisiinsa, itseensä ja kehoonsa?

– Kyllä.

– Tiedätkö mitä?

– No?

– Toivon todella, että onnistut siinä.”

 

MIESSEURALAINEN TOMI ROS KERTOO KOKEMUKSIAAN

 

”Aloitin yliopisto-opinnot ja varmaan neljä vuotta jaksoin sitä koulua käydä tehden samalla seksitöitä koko ajan. Opiskelin aika paljon alkuvuosina ja yritin kyllä kovasti myös tutustua opiskelutovereihin, mutta en kokenut oikein kuuluvani joukkoon. No voit kuvitella, että jos bileissä puhuttiin tisseistä ja siitä, että joku oli nähnyt jonkun alasti, niin ei se oikein jaksanut innostaa minua.”

”Haluan työni olevan mielekästä, juuri sitä mitä haluan tehdä ja sellaista jossa voin jatkuvasti kehittyä.”

”Rupesin opiskelemaan seksiin liittyviä asioita, että olisin siinä hyvä ja yleensä siinä tulee aika hyväksi, mihin kiinnittää huomiota, mille antaa aikaa ja energiaa ja mitä opiskelee ja harjoittelee.

”Opiskelin paljon manuaalisen terapian kursseja, erilaisia hierontoja ja siihen tantraopintoja päälle. Osassa opinnoistani jatkokouluttauduin pitkälle, aina korkeakoulutasolle asti. Ajattelin keskittyä urheilijoihin, koska urheilu oli muutenkin iso osa elämääni. Kävikin niin, että erikoistuin lantion seutuun ja seksuaalisuuteen.”

”Sain seksityöstä aivan älyttömästi energiaa. Seksityössä oli ihan käsittämättömän paljon vaihtelua ja pääsin haastamaan itseäni monilla eri tavoilla.”

 

OLIPA MUKAANSATEMPAAVA LUKUKOKEMUS! 

 

Luetutin Miesseuralaista parilla tyttöystävällä. Kertaakaan ei tarvinnut kahta kertaa kehottaa lukemaan. Yksi heistä kommentoi ”Siis tuo Tomi tuntuu tietävän tasan tarkkaan mitä se tekee naisten kanssa (sängyssä)”. Toinen totesi: ”Tämä kirja pitäisi ihan kaikkien lukea… Etenkin miesten.”

Miesseuralainen kertoo hyvin seksuaalisesta miehestä, joka päätyi unelmatyöhönsä. Olen itsekin maksanut seksistä (!!), ja toisaalta nähnyt maailmaa varakkaiden naisten toyboyna. Nykyään sanon joskus, pilke silmäkulmassa, maksutonta seksiä ”vaihtareiksi” 😉 Rahasta ja seksistä puhuminen samassa lauseessa saa aikaan jännää treffihuumoria, etenkin ensitreffeille. Heruttamisen sijaan voit kysyä ”paljonko maksaisit palveluksistani?” Jos toinen antaa sinulle superhyvän hieronnan, voit sanoa ”huhhuh, tuntuu että mun pitäis maksaa tästä!” Toimii – koska aihe on arka ja silti niin todellinen. Huumori saattaa toimia erityisen hyvin, kun polttoaineena jotain kiellettyä mutta kiinnostavaa.

Kirjassa kirjailija Krista haastattelee Tomia ja on aluksi sitä mieltä, ettei Tomin ammattikunnan olemassaololle ole minkäänlaista oikeutusta. Oikeasti Tomin ja myös Kristan nimi on muutettu aiheen arkaluontoisuuden takia. Kirja on sekä hurjan mukaansatempaava, että upea oppikirja polariteetteihin ja kaikkeen siihen, mitä meidän kaikkien olisi hyvä ymmärtää seksuaalisuudesta, rakkaudesta, parisuhteista, vetovoimasta… ja mitä kulttuurimme ei ole vielä ollut ihan valmis käsittelemään. Tämä kirja voi todella muuttaa maailmaa paljon, ja kauan kaivattuun suuntaan. Kulttuurimme puhuu tai suorastaan huutaa seksia kaikenlaisin kiertoilmauksin. On terveempää ja kehittävämpää vihdoin mennä itse asiaan.

 

ANNETAAN TOMIN PUHUA


Sain kysyä Miesseuralaiselta muutaman kysymyksen.

 

1. Mikä on tärkein seksiohje jonka antaisit miehille?


– Ole läsnä. Riippumatta kuinka hyvä ja taitava olet sängyssä aito läsnäolo on se mikä ratkaisee kuinka koko tilanne etenee. Yleisesti ottaen naiset ovat intuitiivisesti tarkempia kuin miehet ja nainen myös aistii nopeasti milloin mies on ”jossain muualla” kuin hänen kanssaan kyseisessä hetkessä.

 

2. Kuinka mies voi kehittyä hyväksi rakastajaksi – tai jopa Miesseuralaiseksi?


– On hyvä osata erilaisia asioita itse aktiin ja fysiologiaan liittyen, mutta silti kaikkein tärkeintä on aito läsnäolo. Parhaatkaan tekniikat ja taidot eivät auta ellei niitä osaa ajoittaa oikein ja yksilöllisesti. Opiskelin yhdessä vaiheessa kaiken mahdollisen ja mahdottoman seksiin liittyvistä asioista vain huomatakseni, että kaikki on lopulta hyvin yksinkertaista. Aito läsnäolo lähtee omasta itsestäsi. Se, että opit tuntemaan itsesi. Kuka oikeasti olet, mitä haluat ja mitä et halua. Mikä on sinun totuutesi ja mihin suuntaan elämässäsi menet. Hyväksyt itsesi ja rakastat itseäsi juuri sellaisena kuin olet vapauttaa sinut kohtaamaan kumppanisi aidosti ja juuri sellaisena kuin hän on. Pelkästään tällainen aito kohtaaminen saattaa olla jotain, mitä kumpikaan ei ole ennen kokenut. Lisäämällä siihen seksuaalinen lataus saadaan hyvä perusta rakentaa vaikka minkä tasoinen kokemus.

 

3. Entä nainen?


– Perusasioissa, miten kehittyä hyväksi rakastajaksi naisen ja miehen on kuljettava samanlainen matka. Kohdattava itsensä. Vasta tuntiessaan itsensä kunnolla on valmis kohtaamaan kumppaninsa ja oppimaan hänen haluistaan ja toiveistaan. Parhaimmillaan jatkamalla tutkimusretkeä yhdessä syvälle seksin maailmaan. Joskus urani alkuvaiheessa olisin vastannut kysymyksiin erilailla. Olisin puhunut teknisen osaamisen tärkeydestä ja siitä miten kumppania pystyy parhaiten tulkitsemaan, miten pystyy ”lukemaan ajatuksia”. Mistä ja miten koskemalla saa parhaimmat tuntemukset nopeasti. Kuinka pystyy pidättelemään laukeamista tuntikausia tai kuinka voi pitää kumppanin orgasmin partaalla mahdollisimman pitkään. Olisin määritellyt hyvän rakastajan ja rakastajattaren varsinkin alan ammattilaisista juuri teknisen taitavuuden perusteella. Nyt voin rehellisesti sanoa, että olin silloin väärässä. On hyvä osata asioita, jotta pystyy laajentamaan omia ja asiakkaan kokemuksia, mutta tärkeintä on silti olla tilanteessa aidosti läsnä. Vasta silloin voi saada palavan intohimon mukaan leikkiin. Paraskin tekninen suoritus kalpenee aidon intohimoisen kohtaamisen tieltä.

 

4. Millainen henki “alan” sisällä vallitsee? Kuinka alan ammattilaiset suhtautuvat toisiinsa ja millainen fiilis siellä yleisesti on?


– Seksialalla kaikki ovat yksilöitä siinä kuin muissakin ammateissa. Yksilöiden erot voivat olla suuria ja samoin syyt, miksi he ovat hakeutuneet seksialalle. Tapasin työssäni paljon seksialalla olevia ja pääasiassa tapaamani henkilöt olivat hyvin tasapainoisia ja fiksuja ihmisiä. Heitä kuitenkin yhdisti yksi suuri asia, heillä oli salaisuus nimeltä seksityö. Suurin osa seksialalla työskentelevistä joutuu elämään kaksoiselämää. Heillä on yhteiskunnan silmissä hyväksytty ”minä” ja seksityötä tekevä ”minä”. Tämä on valitettavaa, mutta harva haluaa itselleen stigmaa seksityöstä. En itsekään tullut esille omalla nimelläni koska en halua läheisilleni ongelmia entisestä työstäni.

 

5. Mitä olet oppinut hyvän parisuhteen rakentamisesta?


– Todella paljon ja vielä enemmän minulla on opittavaa edessä. Jo opittuihin asioihin ja vielä edessä oleviin voisi molempiin kirjoittaa oman kirjansa. Toisaalta pidän siitä, että parisuhde on kehittyvällä tiellä vaikka välillä kasvukipuja tuleekin vastaan.

 

6. Miksi lopetit “hommat”?


– Siihen on monta syytä. Huomasin, että olin menettämässä käsitystä siitä mitä itse haluan, kuka oikeasti olen ja mitä elämältäni haluan. Tulin ”liian hyväksi” työssäni ja opin havaitsemaan asiakkaideni toiveita ja haluja niin hyvin, että en ollut enää varma haluanko itse kyseistä asiaa vai peilaanko sen vain asiakkaaltani. On hyvin tärkeää tietää kuka itse on ja mitä itse haluaa. Vaikka tämäkin on jatkuvasti muuttuva tila.
En päässyt asiakkaiden kanssa seksissä enää pidemmälle. Tiesin, että seksissä on mahdollista kivuta vielä korkeammalle, mutta seksi asiakkaiden kanssa ei sinne vienyt.
Löysin itselleni kumppanin johon rakastuin ja jonka kanssa halusin viedä seksiä ja koko elämää yhdessä korkeammalle.

 

7. Miksi halusit jakaa tämän tarinan?


– Moni ystäväni kysyi jo kauan sitten miksi en kirjoittaisi kirjaa työstäni. Kokemuksistani saisi vaikka millaisen opuksen. En silloin vielä syttynyt ideasta. Vasta vuosia myöhemmin, kun asia tuli uudelleen puheeksi useamman henkilön toimesta päätin, että nyt olisi aika aukaista elämääni ja kokemuksiani muillekin. Toiveenani ja tarkoituksenani oli avata lukijoille mahdollisuus päästä syvälle seksin maailmaan. Avata omasta kokemuksestani, mitä seksi oikein on ja mitä seksityö on. Lisäksi halusin tuoda esille tabun nimeltään seksuaalisesti halukas nainen. Siitä ei ole juurikaan puhuttu ja jostain syystä se painetaan helposti piiloon. Se kuitenkin on iso ja nautinnollinen asia, josta mielestäni pitäisi puhua. Naisetkin saavat haluta ja naisen seksuaalinen halu on vähintään yhtä tärkeä kuin miehen seksuaalinen halu. Suomessa seksistä puhuminen edes yleisellä tasolla on yleensä vaivaantunutta ja ahdistavaa. Asiaa vältellään tai sille naureskellaan. Toivon todella, että joku päivä seksi olisi asia mistä voisi puhua siinä kuin mistä tahansa muustakin asiasta. Jos kirjoittamani kirja vie seksistä puhumista avoimempaan suuntaan, on se palvellut tarkoitustaan täydellisesti.

 

8. Pystyitkö olemaan kaikkien halukkaiden kanssa fyysisesti vai tuliko jossain raja vastaan jos tuli, niin missä?


– Kyllä ja en. Toimiessani seuralaisena palveluuni ei välttämättä kuulunut seksi, ainoastaan edustusseura. Varsinaisessa seksityössä olin lähes kaikkien asiakkaideni kanssa fyysisesti, mutta en välttämättä ollut yhdynnässä. Tilanne eli aina asiakkaan toiveiden mukaan ja toki omien rajojeni puitteissa. Huomasin jo urani alkuvaiheessa, että ulkonäkö ei ole niin merkitsevää kuin kohtaaminen tilanteessa. Ollaanko ”samalla aaltopituudella”, sopiiko kemiat jne. Mietin tätä pitkään ja pohdin erilaisia vastauksia tai paremminkin keinoja luoda tilanne sellaiseksi, että asiakas kokisi olevansa samalla aaltopituudella kanssani. Huomasin, että sen tosiaan pystyy luomaan. Ja samalla huomasin, että myös kiihottumisen tunteen pystyy luomaan siinä kuin minkä tahansa muunkin tunteen. Tämä oli iso ahaa elämys itselleni koska vihdoin sain pienen alitajuisen pelon pois mielestäni: mitä jos mulla ei seisokaan. Toisaalta joskus oli myös asiakkaita joiden kanssa ei vain kohdannut ja myöhemmin opin myös että en enää väkisin tehnyt itseäni vastaan ja luonut kiihottunutta tilaa itselleni ellen sitä yhtään halunnut.

 

9. Onko tullut sellaisia “väsyttää, ei haluta, ei oo fiilistä” -meininkejä työpäivän aikana ja miten olet niissä silloin toiminut?


– On kyllä. Seksityö on hyvin intensiivistä ja kuluttavaa, mutta on siinä hyvätkin puolensa. Harvassa muussa työssä saa monta orgasmia päivässä tai saa muutenkaan harrastaa seksiä niin, että siitä jopa maksetaan. Huomasin kantapään kautta, mikä on minulle sopiva määrä asiakkaita, että jaksan ne tehdä ja antaa asiakkaille parhaan mahdollisen kokemuksen ilman, että poltan itseni loppuun. Jos oli fiilis, että nyt ei vaan huvita enkä saanut psyykattua itseäni työmoodiin niin peruin asiakkaat. Oli paras, että pidin silloin vapaapäivän ja palasin töihin taas, kun se oikeasti halutti minua. Olin silloin ja olen edelleen hyvin seksuaalinen ihminen ja pidin työstäni, joten harvemmin jouduin asiakkaitani perumaan, mutta kyllä niitäkin hetkiä tuli.

 

NAISSEURALAISEN KOMMENTIT 

 

Sain ilokseni haastatella myös erästä Naisseuralaista samasta aiheesta. Annetaan hänen puhua:

“Tärkein pointti minkä ite oivalsin seksityöstä naisena oli se että mun ei tarvi pelätä miehiä. En kertaakaan kokenut oloani uhatuksi vaikka olin tuntemattomien miesten kanssa intiimisti. Opin paljon miesten sielunelämästä ja haasteista seksissä, parisuhteissa ja elämässä. Epävarmuuksista ja peloista.”

 

1. Suorititko asiat vain tekona vai koitko koskaan oikeasti ihastumista, rakkautta tai välittämistä?


– Riippui asiakkaasta. Jos tapasin asiakkaan vain kerran tai kaksi eikä tutustuttu sen syvemmin, kohtaamiset jäivät melko pinnalliselle tasolle. Osa miehistä myös halusi, että ei turhia höpötellä vaan seksi on pääasia. Kun aloitin, työ oli suurimmaksi osaksi sitä. Ajan myötä, kun asiakaskunta vakiintui, niin useimpien pitkään käyneiden asiakkaiden kanssa muodostui aitoja ystävyyssuhteita, joissa jaettiin puolin ja toisin omia ajatuksia ja kokemuksia menneessä ja nykyhetkessä, puhuttiin omista haaveista, keskittyen kuitenkin aina pääosin asiakkaan huoliin. Useimpien asiakkaiden kanssa oli olo, että olen heille enemmän terapeutti kuin mitään muuta. Moni jakoi murheitaan, pohdittiin yhdessä heidän parisuhdeongelmiaan ja niihin ratkaisuja. Kaikki seksityöläiset eivät tällaista syvempää kohtaamista myöskään tee, se on täysin yksilöllistä miten kukin toimii.

Seksityössä minut yllätti totaalisesti se, että asiakkaat eivät suinkaan ole ällöttäviä juoppoja tai hulluja, vaan suurin osa ainakin minun asiakkaistani oli noin 30-50-vuotiaita itsestään huolta pitäviä, hyväkäytöksisiä, mukavia perheenisiä. Joukossa oli myös nuorempia sinkkumiehiä, mutta kohdattuani useampia tilanteita joissa he ihastuivat minuun, lakkasin tapaamasta sinkkuja.

Joitakin ihastumisia uran aikana tapahtui miesten puolelta. Näistä yleensä keskusteltiin avoimesti ja asiakkuus päätettiin, jos ihastus oli voimakasta, koska siitä saattaisi tulla ongelmia. Itse ihastuin muutamaan asiakkaaseen ja yhtä tapailinkin joitakin kertoja työn ulkopuolella.

Oli myös asiakkaita, jotka eivät seksiä halunneet. He halusivat vain jutella, halailla ja silitellä.

 

2. Mikä johti tekemään tätä työtä?


– Aloin alunperin tehdä työtä rahan vuoksi, mutta nopeasti työstä tuli paljon enemmän kuin taloudellinen plussa. Aloin nauttia ihmisten intiimistä kohtaamisesta, tarinoista joita sain kuulla ja kaikesta siitä mitä työn lomassa opin ihmisistä, miehistä ja seksistä. Suurimpana oppina pidän naisena ehdottomasti sitä, että lakkasin pelkäämästä miehiä. Koko viiden vuoden aikana kun työtä tein, en kohdannut kertaakaan uhkaavaa tai pelottavaa tilannetta.

 

3. Oletko sinut työsi kanssa, pystytkö olemaan siitä avoin? Millaiset suhteet sinulla on omaan perheeseen ja sukulaisiin, tietävätkö mitä teet työksesi? Miten koet sen, että ollaanko me muut ymmärtäväisiä tämän työn suhteen vai vieläkö moralisoidaan?


– Haluaisin olla avoimempi, mutta pelkään sen tuomaa stigmaa. Edelleen, vaikka työn lopettamisesta on jo vuosia. Jotkut lähimmät ystävät tietävät, eivät kaikki. Omat vanhemmat, sisarukset ja suku eivät tiedä enkä halua kertoakaan. Ex-kumppani ja nykyinen kumppani tietävät myös, koin tärkeänä kertoa asiasta heti alussa jotta salaisuuksia ei jää. Kumppanit ja ystävät ovat suhtautuneet asiaan hyvin, kukaan ei ole kritisoinut tai järkyttynyt, enemmänkin ihmisillä herää mielenkiinto tietää asiasta lisää.

Stigma aiheeseen liittyen syntyy varmasti siitä, että suurimmalla osalla ei ole todellista käsitystä siitä, mitä seksityö pitää sisällään.

 

4. Mitkä ovat ne yleisimmät syyt, että esim parisuhteessa oleva mies tarvitsee naisseuralaista? Ja ehkä vähemmän yleisetkin?


-Sanoisin, että pohjimmiltaan kasautuneet kommunikaatio-ongelmat kotona, joka johtaa aidon henkisen kohtaamisen ja läheisyyden ja seksin puutteeseen. Alalle tullessani kuvittelin että miehet käyvät, koska kotona seksiä ei saa mutta hiljalleen opin että taustalla on niin paljon muutakin. Saattoi olla vuosikymmenien suhde, jossa ei oltu koskaan puhuttu avoimesti omista tarpeista. Joskus oli myös asiakkaita, joilla oli lupa käydä, olivat vapaassa suhteessa. Erään asiakkaan vaimo oli pitkäaikaissairas ja antanut miehelleen mahdollisuuden käydä maksullisella.

 

5. Miten luulet, että ammattisi on vaikuttanut sinun elämääsi?


– Se on tehnyt minusta paljon avarakatseisemman. Ymmärrän miesten maailmaa, haasteita ja sielunelämää niin paljon paremmin seksityön myötä. Työn myötä tajusin, miten kosketuksen puutteessa moni mies elää ja miten kovasti moni heistä kaipaa silityksiä, halausta ja sitä että joku kuuntelee ja ymmärtää.

Opin paljon myös seksistä, seksuaalisuudesta (omastani ja muiden) sekä ihmisten kohtaamisesta.

 

6. Miten noin niinko elämä meni? Oletko onnellinen? Mitä kadut? Mitä haluaisit lisää?


– Hyvin on mennyt. En kadu seksityön tekemistä lainkaan, päinvastoin. Olen nykyisin parisuhteessa, minulla on lapsia ja kumppani tietää taustani.

 

7. Tekeekö mieli palata alalle? Tai voisitko harkita paluuta? Jos, niin millaisista syistä? Miksi ylipäätään lopetit?


– Ei enää. Se oli opettavainen ja kiva vaihe elämässä. Nykyisin haluan keskittyä toisenlaisen uran luomiseen. Lopetin parisuhteen vuoksi ja siksi, että muunlaiset asiat ja toisenlainen työ alkoivat kiinnostaa.

 

8. Nautitko seksistä asiakkaiden kanssa?


– Riippui päivästä, tilanteesta ja asiakkaasta. Yleensä itse seksissä olin “roolissa”, jossa miehen mielihyvä on pääosassa. Useimmille miehistä oli myös tärkeää, että minä nautin ja tulen huomioiduksi. Joskus esitin, toisinaan tutun asiakkaan kanssa myös aidosti nautin. Ei se koskaan vastenmielistä ollut, mutta oli päiviä kun ei ihan niin paljon huvittaisi. Silloin monesti tuli peruttua asiakkaat ja tehtyä jotain muuta. Minulle oli tärkeää, että voin antaa itsestäni parhaat puoleni ja todella kohdata toisen, koska vakiasiakkaani olivat minulle tärkeitä.

 

MUUTAMA HERKULLINEN LAINAUS MIESSEURALAIS -KIRJASTA 

 

NAISTEN TOIVEISTA JA TARPEISTA – JA NIIDEN TÄYTTÄMISESTÄ

 

”Naisasiakkaat osoittautuivat välillä myös hyvin ronkeleiksi. Otin varsinkin urani alussa asian puheeksi asiakkaideni kanssa. Minua kiinnosti, millaiselle miehelle nainen on valmis maksamaan seksistä. Jos ja kun nainen päätti maksaa seksistä, oli sen oltava myös sen arvoista ja huomasin hyvin nopeasti, että se mitä nainen halusi mieheltä, korostui entisestään maksullista seksiä hakiessa. Aika usein naisella oli toiveena hyvännäköinen ja hyväkroppainen, jalat alta vievä, mutta mukava, asiallinen ja huumorintajuinen mies. Toivottiin, että mies on todella taitava sängyssä, hyvä kuuntelija ja keskustelutaitoinen, hellä ja herkkä, mutta oikealla tavalla vahva, kovaotteinen ja määrätietoinen. Miehen olisi pitänyt olla samaan aikaan ihana ja suloinen, luotettava ja rehellinen, aito alfauros, joka voi ottaa naisen rajusti milloin haluaa, mutta jonka syliin pystyy turvallisesti käpertymään ilman huolta huomisesta. Siis kaikin puolin lähes mahdottoman täydellinen mies. Yleensä joku kohdista nousi ylitse muiden joka tapaamiskerralla, riippuen siitä, mikä naisen sen hetkinen tarve oli. Ja vaikka nainen oli maksullisen seuran suhteen ronkelimpi, pohjimmiltaan nainen kaipasi yleensä samoja ominaisuuksia escortilta, kuin hän olisi kaivannut kumppaniltaankin.

 

Yritin vastata toiveisiin mahdollisimman hyvin. Yritin eri keinoja ja oppeja. Kokeilin vaikka mitä. Kunnes vihdoin huomasin että tärkeintä oli läsnäolo ja ymmärrys sekä oman itsensä hyväksyminen. Kaikki lähti omasta itsestä. Olinko sinut itseni kanssa? Hyväksyinkö itseni. Rakastinko itseäni? Pystyinkö olemaan tarpeeksi vahva ollakseni herkkä? Tarpeeksi kova, ollakseni pehmeä? Tarpeeksi määrätietoinen hyväksyäkseni itselleni ja muille myös epävarmuuden? Tarpeeksi maskuliininen rakastaakseni feminiinistä puoltani? Kohtaamaan naisen tunteet vahvana ja olla hänelle tuki tarvittaessa?”

 

TOIVEISTA KESKUSTELEMINEN

 

”Yleensä tilanne oli asiakkaille uusi, että ylipätään keskustellaan seksistä ja monesti varsinkin naisten oli haastavaa tiedostaa ja kertoa, mitä he haluavat sängyssä. Se kuitenkin oli tärkeä osa palveluitani: antaa naisille tilaisuus tutustua omaan seksuaalisuuteensa turvallisesti ja opetella puhumaan seksistä ihan niin kuin muistakin asioista puhutaan. Avoin keskustelu seksistä oli kyllä useimmille aluksi vaivaannuttavaa.

 

Seksi on maailman luonnollisin asia. Elämänvoima. Energian, terveyden ja hyvän olon lähde ja silti siitä ei voi puhua tai asia väännetään vitsiksi. Niin monta parisuhdetta pelastettaisiin ihan vain sillä, että opeteltaisiin kommunikoimaan ja keskustelemaan vaikeista asioista.

 

Yleensä toisella puolella parista ei ole pienintäkään aavistusta, mitä toinen oikeasti haluaisi. Hyvä, kun tietää itsekään, mitä haluaa. Siksihän minulla töitä riitti.”

 

KUINKA KOSKETTAA TOISTA

 

”Painoin mieleeni kohdat, joissa keho reagoi voimakkaammin. Olin huomannut, että erogeeniset tai muuten herkät alueet vaihtelivat hyvin yksilöllisesti. Aloittaessani näitä töitä ajattelin, että erogeenisten alueiden kartta olisi opas hyvään suoritukseen. Olin täysin väärässä, mutta silti hyvin oikeassa. Kartta oli vain tehtävä jokaisesta henkilökohtaisesti ja lisäksi kartta vaihteli samallakin henkilöllä päivistä ja tunnetiloista riippuen. Suurin vaihtelu tapahtui kiihottumisen muuttuessa. Jokin alue sammui, kun toinen syttyi kiihottumisen asteen mukaan.

 

Voisi sanoa, että ihmisen kaikki kohdat ovat tietyllä tavalla erogeenisia, kun niitä osaa vain käsitellä oikein ja oikealla hetkellä. Maskuliinin ja feminiinin suurin ero ei ole erogeeniset alueet vaan niiden syttymisjärjestys. Hyvin karkeasti yleistäen sanoisin, että feminiinisiä naisia tai miehiä ei kannata koskea heti sukuelimiin, vaan etsiä ensin oikeat kohdat muualta kehosta.

 

Suurin ahaa-elämykseni oli, kun ymmärsin, että minun täytyy olla vain läsnä ja elää täysin tilanteen mukana. Ei ole mitään karttaa, ei yhtään käsikirjoitusta, joka voisi viedä tilanteen varmasti täydelliseen loppuun. Ainoa oikea tapa on olla ja elää täysin hetkessä mukana ja reagoida tilanteeseen parhaalla mahdollisella tavalla.

 

Onneksi ihminen on todella intuitiivinen olento. Ensimmäinen asia, jonka huomioin ihan alitajuisesti, on kosketuksen avulla saatu tieto kehon reaktioista siinä hetkessä. Samanlainen kosketus tuskin toimii enää samalla tavalla, samalla nopeudella, samalla voimakkuudella, samasta paikasta hetken päästä. Nautin edelleen siitä, kun saan tuntea miten keho ja koko ihminen reagoi mihinkin asiaan ja miten reaktiot muuttuvat tilanteen edetessä. Se on vähän kuin tanssia. Liikkeet muuttuvat melodian ja tempon mukaan.”

 

SEKSUAALINEN VAPAUTUMINEN

 

”Nainen oli ollut hyvin arka ja ujo aluksi, mutta nyt huomasin, miten paljon hänessä oli intohimoa, seksuaalisuutta, puhdasta seksuaalienergiaa. Kunpa hän saisi oman suojakuorensa rikottua ja tuotua tuon olemassa olevan energian elämäänsä. Huomasin jälleen, miten käsitys ihmisestä muuttui, kun hänet näki täysin luonnollisessa tilassa. Seksin aikana. Aitona.”

 

SUKUPUOLIROOLIT, TASA-ARVO

 

”Tomi:

– Miksi meinasit leikata lauseet pois?

 

Krista:

– Voi olla naiselle vaikea lukea miehen ajatuksina, kuinka mukavaa sinusta on, kun nainen antautuu.

 

Huomaan jälleen, miten syvällä omassa kuplassani olenkaan. En ole tullut lainkaan ajatelleeksi, että tarinoitani lukevat ihmiset todennäköisesti suhtautuvat seksiin hyvin, hyvin eri tavalla kuin itse suhtaudun.

 

Tomi:

– Pohtisitko minulle ääneen, miksi näin on?

 

Krista:

– No. Varmaan kaltaiseni tasa-arvoiset ja kunnioitusta kaipaavat naiset kokevat nuo lauseet niin, että nainen on siinä edessäsi objekti, esine, otettava, antautuva, alistuva. Asenteesi saattaa vaikuttaa ylemmyydentuntoiselta.

 

Tomi:

– Jos olisin käyttänyt termiä vastaanottava antautuvan tilalla, reaktiosi olisi ollut ihan toinen?

 

Krista?

– Joo, varmasti näin. Nyt tajuan itsekin, miten älytöntä on, kuinka tiukassa tämä tasa-arvoisuuden ja naisten vahvuuden retoriikka minussa on. Sielläkin, missä ei ole lainkaan kysymys kunnioittamisesta tai arvostuksesta, vaan seksuaalisesta vetovoimasta.”

 

HYVÄ SEKSI

 

”Kyllä se hyvyys tuli hänen kohdallaan siitä, että hän selvästi nautti tekemisestään. Oli läsnä tilanteessa, jossa myös halusi olla. Intohimo, aito läsnäolo ja yhteys kumppaniin itse tilanteessa menee heittämällä kärkeen tärkeimpien asioiden listassani, etenkin nykyään, oli sitten kyse mistä tahansa seksin osa-alueesta. Totta kai on hyvä, että on joitain tekniikoitakin hallussa. Se, että on teknisesti taitava, ei kuitenkaan korvaa lainkaan intohimoa tai läsnäoloa. Olen ollut teknisesti taitavan naisen kanssa, mutta silti tilanteesta on puuttunut jotain tärkeää. Silloin en sitä vielä osannut sanoittaa. Tunsin vain, että jotain puuttui, vaikka seksi oli teknisesti todella hyvää. ”

 

TUNTEEN VÄLITTYMINEN ÄÄNEN KAUTTA JA KOSKETUKSELLA

 

”Äänenkäytöllä pystytään lisäämään nautintoa merkittävästi. Omaa ja toisen. Ihminen on monimutkainen kokonaisuus. Ääni on värähtelyä, jonka avulla voidaan vaikuttaa kuulijan tunnetilaan. Oikein tuotettu ääni vie oman tunnetilasi kuulijaan. Äänen ei tarvitse siis olla mitenkään kova tai erityisen käheä. Riittää, että siinä on taustalla aito tunnelataus ja ääni tuotetaan oikein, jotta kuulijalle välittyy värähtely.”

 

”Pystymme siirtämään tarkoituksemme kosketuksen välityksellä toiselle. Aito halu tehdä jotain toisen hyväksi välittyy ja iso osa koskettamisen vaikutuksesta tulee siitä tarkoituksesta, ajatuksesta tai tahdosta, mikä toisella ihmisellä on.

 

SEKSIN VAIKUTUS

 

“Huomasin työssäni lukuisia kertoja sen, millainen vaikutus seksillä ja kosketuksella on ihmiseen. Kuinka se poistaa stressiä, kuinka se tekee iloisemmaksi, kuinka ihminen rohkaistuu, rentoutuu, avautuu. Iso osa työstäni oli sitä, että kosketin ihmistä, joka kaipasi kosketusta sillä hetkellä kaikista eniten.”

 

SEKSIN ERI TASOT

 

“Ensimmäisessä tasossa seksi on puhtaasti lisääntymistä. Parittelua ja lasten tekemistä. Siinä haetaan turvallisuuden tunnetta.”

“Toisessa tasossa seksi on seksuaalisen energian purkamista johonkin.”

“Kolmannessa tasossa seksissä aletaan kehittyä ja mukaan tulevat vahvat sukupuoliroolit – tiedostamattomina.”

 

Kirja listaa seitsemän tällaista tasoa ja kuvaa ne kaikki varsin valaisevasti, alkaen sivulla 276.

 

KEHON KUUNTELUSTA

 

“Kehossa on suuri määrä aistielimiä, jotka huutavat päästä kertomaan, miltä kehossa tuntuu. Miltä elämä maistuu, tuoksuu, näyttää, kuulostaa ja tuntuu. Ainoastaan kehon kautta pääsee kokemaan intuitiivisen tunteen, mitä juuri tällä hetkellä, juuri nyt tapahtuu. Kyllä ajauksissaan saa ja kannattaakin välillä viihtyä, mutta osa elämästä jää nimenomaan kokematta, jos ei anna keholleen ollenkaan sananvaltaa. Esimerkiksi intuitio, joka on vahva voima, lähtee kehon kuuntelusta. Keho ei valehtele, mutta mieli voi keksiä mitä vain. Kehon ja mielen yhteydessä elävä pystyy helposti sanomaan, mikä asia on hyväksi hänelle ja mikä ei.

 

Jos aikuiset eivät kuuntele kehojensa viestejä, eivät niitä opi kuuntelemaan lapsetkaan. Seksuaalisuuden häpeä on yksi ilmentymä tästä, että emme ole yhteyksissä omaan kehoomme.

 

Kulttuurimme tuo seksiä esille kaikessa: mainoksissa, elokuvissa, lauluissa, ihanteina, mutta silti meitä samalla kielletään harrastamasta sitä ja nauttimasta siitä?”

 

MIKSI LUKEA TÄLLAINEN KIRJA?

 

Sanonta “Siitä puhe mistä puute” kuvaa hyvin meidän tämänhetkistä kulttuuriympäristöä, jossa elämämme tapahtuu. Seksistä puhutaan, sitä kuolataan – muttei siitä edes uskalleta puhua suoraan, saati että koskettaisimme toisiamme riittävästi. Tällaisen kirjan lukeminen tuntuu kuin raikkaalle tuulahdukselle. Lisäksi ihminen oppii tarinoiden ja mielikuvien kautta, ja tämä kirja toden teolla stimuloi mielikuvitusta. Tämän lukeminen madaltaa kynnystä ottaa vaikeita mutta kiinnostavia asioita puheeksi. Jo pelkästään kirjan mukana kantaminen tai kahvilan pöydällä pitäminen antaa aasinsillan puhua aiheista joista puhuminen innostaa, jännittää ja elävöittää, silloin kun joku uskaltaa avata keskustelun. Tämä kirja voi auttaa meitä kaikkia kehittymään paremmaksi koskettamisessa ja sen vastaanottamisessa, rakkauden antamisessa ja saamisessa. Seksuaalisuus on iso voima, joka vie meitä joskus tavoilla joiden kanssa emme ole ihan sinut. Tämän kirjan lukemisen jälkeen on realistisempi ja hyväksyvämpi olo itseä, toisia ja elämää kohtaan. Jollain tavoin hauskempi, rennompi ja vapautuneempi.

 

Jos uteliaisuus heräsi, kirja löytyy useimmista kirjakaupoista, kirjastoista, ja lisäksi verkkokaupoista:

 

https://www.adlibris.com/fi/kirja/miesseuralainen-9789523500419

https://kirja.elisa.fi/ekirja/miesseuralainen-ei-niin-harmaita-tositarinoita

https://www.fitrakauppa.fi/miesseuralainen-ei-niin-harmaita-tositarinoita.html

 

-Olli Posti

miesseuralainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *