Itsensä rakastamisen rutiinit

Rakastatko itseäsi? Mitä rakkaus sinulle tarkoittaa? Oikeanlainen itsensä rakastaminen on tärkeää ja itsestä on pidettävä huolta. Olet ehkä jo kuullut, että mitä enemmän rakastat itseäsi sitä enemmän voit myös rakastaa muita. Johanna Maria Davies jakaa meille hyviä vinkkejä siihen, kuinka huomioida itseään paremmin. Mikäpä siihen olisikaan parempi kuin asettaa itsensärakastamisen rutiinit? Mutta annetaan Johannalle puheenvuoro. Ole hyvä Johanna.


Kaikki tietävät, että terve itsensä rakastaminen ja arvostaminen on se juttu, mutta mitä se käytännössä tarkoittaa ja miksi se tuntuu olevan niin hankalaa? Miksi suurin osa ihmisistä kamppailee riittämättömyyden tunteen kanssa? Tai onko sillä edes niin väliä, että mistä tämä johtuu, tarvitseeko alkusyy olla selvillä, jotta asian voisi ratkaista? Itse koen, että meillä kaikilla on erilaisia taipumuksia olla ja toimia maailmassa tietyllä tavalla ja kaikki hyötyisivät siitä, että laajentaisivat mukavuusaluettaan toimimalla joka päivä hieman eri tavalla. Toiset hyötyisivät enemmän asioiden pohtimisesta, toiset taas tekemisestä. Koska itse pohdin enemmän kuin tarpeeksi, olen halunnut kirjoittaa jutun, joka kannustaa minua – ja toivottavasti myös teitä lukijoita – toimimaan.

 

Päätin tässä kesällä, että aloitan itseni hurmaamisen. Olen koko ikäni ollut kiinnostunut siitä, kuinka tulla täydelliseksi rakkaudessa, mutta usein olen osoittanut rakkauteni toisia ihmisiä kohtaan ja odottanut toisaalta heiltä rakastavia tekoja minua kohtaan. Sitten minulla oli vaihe jolloin en voinut odottaa rakkautta yhtään itseäni kohtaan. Sen sijaan odotin täydellistä, ajoittain myös omien tarpeiden täyttymisen uhraavaa rakkautta, itseltäni. Eli minusta oli tullut äiti. Samaan syssyyn aloin olla odottamatta muidenkin kuin lapseni rakastavan minua tarvitsemallani tavalla ja olin vain kiitollinen, jos kumppanini ei vaikeuttanut minun itseni rakastamista. Hiljattain heräsin siihen, että eihän se riitä! Siis haluan rakastaa edelleen itseäni ottaen täyden vastuun omista tarpeistani, mutta kyllähän minä haluan kumppanin joka toimii samoin ja jonka kanssa “kilpailemme” siitä, kumpi pystyy osoittamaan rakkautta toiselle paremmin.

 

Ja koska uskon siihen, että luomme todellisuutemme sisältä käsin, niin keskityn rakastamaan itseäni vielä konkreettisemmin siten kuin toivoisin miehen minua rakastavan. Tässä sinulle kurkistusikkuna minun 10 satumaiseen elämänrutiiniin, joiden toivon houkuttelevan elämääni entistä satumaisempaa rakkautta myös itseni ulkopuolelta:

 

1. Aamurakkaus:

Heti herätessäni sen sijaan, että katsoisin puhelintani, otan yhteyden kehooni. Hieron ja venyttelen hieman itseäni. Olen kiitollinen siitä, että minulla on keho, jonka kautta kokea tämä maailma. Kehosta siirryn mieleeni ja mietin, että mikä olisi paras versio itsestäni tänään. Kuinka palvelisin maailmaa ja omaa korkeinta hyvääni tänään parhaiten? Kolmanneksi asetan kepeän intention rakkauden vastaanottamiselle kyseisenä päivänä heittämällä ilmaan avoimen kysymyksen, mitäköhän yllättävän kivaa tänään tapahtuu.

 

2. Turvallinen rakkaus:

Seuraava rakkausrituaali päivässäni liittyy vastuuseen ja velvollisuuteen. Osoitan itselleni olevani luotettava hoitamalla tärkeimmät velvollisuuteni heti ensimmäisenä. Ne liittyvät yleensä sekä äitiyteen että yritykseni pyörittämiseen.

 

3. Virtaava rakkaus:

Hoidettuani tärkeimmät velvollisuudet pois alta, otan aikaa varmistaakseni, että elän rakkaudesta enkä pelosta käsin. Eli teen EFT Tappingin. EFT tulee sanoista Emotional Freedom Technique eli emotionaalisen vapauden tekniikka. “EFT on sekä itsehoitoon että terapeuttiseen käyttöön suunniteltu tunteiden vapauttamis- ja stressinpurkumenetelmä, jossa energia- ja meridiaanioppia yhdistetään kehotietoiseen, hyväksyvään läsnäoloon sekä terapeuttiseen työskentelyyn.”

 

4. Tietoinen rakkaus:

Onni tulee siitä, että tietää olevansa oikealla tiellä. EFT saa minut toivottavasti läsnäolevan rakkauden tilaan ja voin sitten kuunnella intuitiotani, joka kertoo minulle, mitä minun kannattaisi tehdä juuri nyt, jotta se parhaiten ruokkisi sekä sieluani että maailman tarpeita.

 

5. Rakkauden intentiot:

Sitten asetan intentioita eli rakkaudellisia pyrkimyksiä eri tilanteisiin päivän aikana. Intentioni voi olla, että saavun seuraavaan tapaamiseen rauhassa ihanassa flow’ssa ja se on meille molemmille tapaaminen, joka ihanuudellaan yllättää meidät molemmat. Tai että soitto jotain byrokraattisesta asiasta sujuu kuin tanssi.

 

6. Arvotarkistus:

Hyvän hetken tullen mietin tärkeimpiä arvojani (terveys, rakkaus, tietoisuus, aikaansaaminen/laajeneminen, sielukkuus/satumaisuus), joiden mukaan haluan elämääni elää ja mietin, olenko tänään ilmentänyt tärkeimpiä arvojani jo jollain tavalla ja jos en, niin mitä sellaista voisin tehdä, että kaikki tärkeimmät arvot näkyisivät konkreettisesti arjessani juuri tänään. Uskon, että arvojeni mukaan eläminen tuo elämääni ilon, rauhan ja syvän tyytyväisyyden.

 

7. Pitkän tähtäimen rakkaus:

Kun minulla on ylimääräistä laatuaikaa itseni kanssa, käytän sen usein visioni kirkastukseen eli mietin, missä ja kuka olen ja olenko oikealla polulla kohti sitä minne haluan ajautua. Täytyykö minun muuttua, jotta toivomani todellisuus mahdollistuisi? Katselen aarrekarttojani, teen uusia, teen manifestointi-meditaatioita, tyhjennän sekä mieltäni, että kotiani ja puhelintani/tietokonettani kaikesta ylimääräisestä.

 

8. Itseni hemmottelu:

Arvostan runsautta ja sitä, että tekee vähän enemmän kuin on tarpeellista. Se osoittaa minulle oman elinvoimaisuuteni ja toisaalta saa minut tuntemaan olevani erityinen, kun muut tekevät niin minulle. Eli pyrin joka päivä hemmottelemaan itseäni jotenkin. Se voi olla kukkien osto kaupasta, lempiruokani valmistaminen, ajan varaaminen johonkin hierontaan tai kauneushoitoon, ajan ottaminen romaanin lukemiselle jne.

 

9. Kehonhuolto:

Pidän hyvää huolta tästä maallisesta rakkauden temppelistäni liikunnan, levon, terveellisen ravinnon, riittävän nestemäärän ja rakentavien ajatusten muodossa.

 

10. Rakastava kommunikointi:

Yritän puhua itselleni (ja muille) mahdollisimman empaattisesti ja rakentavasti. Illalla nukkumaan mennessä käyn päivän läpi ja mietin, että olisinko voinut tehdä jotain paremmin ja asetan armollisen intention tulevalle, jos näin oli. Ja olen kiitollinen itselleni (ja elämälle) kaikesta kauniista, jota sain päivän aikana kokea. Teen mahdollisesti vielä iltameditaation, jonka aikana asetan intention juuri sillä hetkellä itselleni tärkeimmän asian suhteen.

 

-Johanna Maria Davies

www.virtuousarts.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *