“Etsin muistoja”

“No niin… Nyt kun Tinder on ladattu, niin mitähän seuraa sieltä kannattaa hakea?” Terveyden asiantuntijana ja Supermarket Survivalin perustajana tunnettu Olli Posti vieraili taas blogissamme. Ollilta jälleen huikea kirjoitus. Tällä kertaa Tinderin maailmasta.


– Hei, minkälaista seuraa sä haet täältä?

– Mieluiten hyvää <3

Mitä jos Tinderistä voi ja kannattaa hakea jotain muuta kuin seksiä ja parisuhdetta?

Voisiko seksin ja parisuhteen nähdä viimeisinä mahdollisina askeleina, eikä ensimmäisinä tavoitteina?

Anna kun selitän…

Liityin hiljattain pitkästä aikaa Tinderiin. Kaverit auttoivat muokkaamaan profiilista hauskemman, ja vuorokaudessa sovin alustavasti noin 20 treffit, joita odotan innolla.

Mitä tarkalleen ottaen odotan treffeiltä? Seksiä ja parisuhdetta? Mahdollisesti – mutta epätodennäköisesti. Ensin on parempi tapahtua aika monta muuta juttua, joissa riskit ovat pienemmät.

 

Aloita kevyesti

 

Kaikissa ihmissuhteissa kannattaa lähteä liikkeelle kevyestä päästä. Ole sellainen kuin olet sinun parhaiden kavereidesi kanssa: hassu, hölmö ja enimmäkseen kevytmielinen. Jos kaikki parhaat suhteeni ovat ennen kaikkea ihanan iloisia, miksi hakisin Tinderistä yhtään vähempää?

 

Tähtää molemminpuoliseen voittoon.

 

Kyllä, seksi voi olla molemmille ihanaa. Niin syvää luottamusta ei ehkä kuitenkaan rakennu jokaisen vastaantulijan kanssa viidessä minuutissa.

Onko jotain muuta kivaa, mitä voi jakaa turvallisemmin? Kyllä: kävely, pyöräily, kiipeily, puistossa leikkiminen, keinuminen, uiminen, uusien taitojen opetteleminen tai opettaminen, yhteiset harrastukset. Huonoimmillaankin molemmat saavat kivan ja piristävän kokemuksen. Jos luottamus ja yhteys rakentuu syvemmäksi, voi mukaan liittää myös ruuanlaittoa ja leffankatselua.

Mitä vahvempi inspiraatio ja ihanuus vallitsee teidän välillä, sitä paremmalle molemmista tuntuu olla yhä lähempänä toista. Mutta vaikkei syvempää yhteyttä löytyisikään, jokainen yhteinen uimareissu tai upealle maisemapaikalle kiipeäminen tuo silti yhden ihanan ihmisen ja jaetun kokemuksen molempien maailman. Kumpikin on yhtä elämystä rikkaampi ja onnellisempi.

 

Ultimaattisin yhteys

 

Mikä on se ultimaattisin unelma, mitä voin hakea Tinderistä? Se on joka tason upea yhteys. Noin yksi kymmenestä tai yksi sadasta ihmisestä voi olla juuri sinulle sellainen, jonka kanssa on mielettömän ihana keskustella syvällisiä, tuntea tunteita, pitää kivaa, kokea sielun yhteyttä ja koskettaa. Useimpien kanssa tuskin ainakaan heti yhteys toimii ihan superisti kaikilla näillä tasoilla. Ei se haittaa. Kun etenee oikeassa järjestyksessä, molemmat jäävät joka tapauksessa voitolle ja hymy kasvoille.

 

Näe ihmiset lahjana toisilleen

 

Minulla on jotain ihanaa annettavaa sinulle ja sinulla minulle. Yhdessä voimme luoda tai kokea jotain huippua, mihin emme yksin pystyisi.

Kun pohdin tämän artikkelin aihetta ääneen, kaveri kertoi törmänneensä Tinderissä samaan kysymykseen: “mitä sä etsit täältä?”. Hän vastasi: “hyviä muistoja”. En tiedä päteekö tämä kaikkiin, mutta ainakin minä haluan nähdä uudestaan niitä ihmisiä, joiden kanssa ollaan luotu jotain unohtumatonta.

Tässä vielä paljastavaa ajatustenvaihtoa ystävän kanssa koko Tinder-aiheesta:

 

Minä:

Hahaa, tekstit eivät toimineet ollenkaan 🙂

Otin ne kokonaan pois, nyt pelkät valokuvat. Nyt toimii. Koska sen pitää olla kevyttä ja hauskaa. Hölmöö. Hassua, ei raskasta.

Ystävä:

Onko Tinder liian kevyt kanava? Mun mielestä se teksti oli tosi hyvä.

Minä:

Kyl mä uskon, että kaikki ihmisten välinen vuorovaikutus on hyvä olla kevyempää, hassumpaa, hölmömpää kuin tavallisesti tapana. Tosi ihanaa on sit myös harjottaa sellaista yhteyttä, mikä vaatii enemmän luottoa. Mut ei voi odottaa kaikkien olevan heti messissä (vaikka toki sellaistakin tapahtuu, kuten sinun kanssa 🙂 Siinä heti tuntui niin kiva yhteys kaikilla tasoilla että olisin voinut vaan jäädä ja jäädä olemaan 🙂

Ystävä:

Mä kyllä kaipaan, että lähimmät ihmiset on noita molempia. Kevyttä, hölmöä hulluttelua ja myös syvällisempää pohditaan ja välillä asioita ruoditaan.

Minä:

Joo sama juttu, kaikki mun kaverisuhteet on hölmön hassuja – ja lisäksi supersyvällisiä.

Tinder on selkeesti lähellä yökerhotunnelmaa: jos saan sut heti nauramaan, voidaan jatkaa jatkoille. Ehkä huomenna tai viikon päästä voidaan sitten jutella syvällisemmin. “Crowder Channel” kuten Tinder vaatii erottumista edukseni dopamiinilla ja hauskuudella, koska päätökset tehdään mikrosekunneissa eikä suhdetta vielä ole olemassa.

Ystävä:

Se meijän tapaaminen oli tavallaan pelottavaakin, miten samoilla aalloilla oltiin. Ei tosiaankaan mitään yleistä, että jonkun kanssa on niin samoilla leveyksillä ja juttua vaan tulis ja tulis. Ja kaiken lisäksi niin lyhyessä ajassa. Oon kuitenkin aika varovainen, minkä verran avaudun ja kenelle.

Joko nyt on monet treffit sovittuna?

Minä:

Ootahan… noin 12. Eiku enemmän. Joku 18.

Ystävä:

Tiukka kesä tulossa, jos tota tahtia jatkat.

Minä:

Tajusin miten oon kaivannu sitä, minkä koin kunnolla vain kerran, 2007-08 syksyllä ja talvella yliopistokampuksella. Se energian määrä, kun on lähes jatkuva sosiaalinen seikkailu päällä. Siitä huolimatta tai sen takia myös kouluhommat meni aivan upeasti, monen muun ohessa. Myös itseluottamusta ja inspistä mikä siitä tulee. Ja social skillit kehittyy. Rakkauden ja ystävyyden määrä maailmassa kasvaa, kun jakaa oikeasti kivoja kokemuksia. Se ei oo mitään pump & dumppia tai hit it & quit it. Se on investointia tulevaankin sosiaaliseen rikkauteen, samalla kun nauttii ja jakaa sitä tässä hetkessä. Kaikkien kanssa ei tarvitse olla edes romanttista kiinnostusta, silti voi tehä yhdessä jotain, mikä tekee molempien päivästä paremman. Samalla molemmat myös kehittyvät kivojen kokemusten luomisessa, löytämisessä ja jakamisessa. Positiivista sisältöä kaikkien elämään.

Kesällä on vaan kiva ja tekee hyvää käydä uimassa ja maisemaseikkailulla, vaikkei olis perfect match. Joka tapauksessa hauskuus jatkuu ja kasvaa.

Ystävä:

Kiinnostaa tietää, haluatko olla SuSu-Olli tai Freetox-Olli treffeillä? Vai pidätkö matalampaa profiilia? Koetko, että niissä on eroa? Ihan vaan Ollissa ja tässä julkkis-Ollissa?

Minä:

Profiilissa ei ainakaan toiminu mikään SuSuttelu.

Osa tunnistaa osa ei.

Jos joku kysyy, mitä teet työksi, vastaan aika anonyymisti, koska se ei ole aluksi olennaisinta.

Yhä paremmin ymmärrän, ettei se ihana connectioni tule paljoakaan statuksesta. Status voi jopa estää sitä, vaikeuttaa samaistumista.

Kuten komea ja mukava ex-kämppis sanoi, mimmit haluaa treffeille viime kädessä tavallisen jätkän kanssa, jonka seurassa voi olla ja jutella normaalisti.

Oli rahaa ja mainetta tai ei, joka tapauksessa se kahden välinen connection tarvii luoda yhteisen ilon ympärille. Saavuttaa se tila, kuin oltais kaksi 5-vuotiasta ilman mitään elämän tuomia kunniamerkkejä tai painolasteja. Jotka haluu leikkiä ulkona (ehkä myös sisällä 😉 ) just tänään, just because they like each other & life.

Ei se silti haittaa, jos toinen tietää maineestani jotain tai mitä vaan. Ei se ole kynnyskysymys mihinkään suuntaan, ja toisaalta se kaikki on aidosti osa minua myös, kuten vaikkapa tennis tai hiihto. Voin puhua tenniksestä tai olla puhumatta, riippuen missä aiheissa kenenkin kanssa kiinnostukset kohtaa.

Sinänsä odotan innolla myös sellaisia seikkailuita, missä voin unohtaakin ne jutut, mitä oon luonu aikuisena. Muistaa, mikä kaikki muu on kivaa. Eräs ihana tapaus kysyi, mitä voisin opettaa hänelle.

Ystävä:

Mitä vastasit?

Minä:

Sanoin tennistä, kitaraa, suklaantekoa ja matikkaa.

Joten sovittiin että eka tennis, sit suklaanteko, musakoulu ja myöhään illalla matikkaa tai muuta 😉

Ystävä:

=D

Minä:

Ei tullut edes mieleen mitkään aiheet, mitä oon opettanu 10 vuotta kaikkein eniten.

Ystävä:

Hyvä muistaa, mitä kaikkea muutakin elämässä on.

 

-Olli

Supermarketsurvival.fi

 

 

0 sharesShare0Share +10Tweet0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *